Miksi hotelli- ja ravintola-ala hyötyy 5G-teknologian leviämisestä vuonna 2022?

5G on ollut muotisana jo yli vuosikymmenen ajan, ja viimeisten kolmen vuoden aikana tämä uusi mobiiliteknologia on otettu käyttöön maailmanlaajuisesti. Hotelli- ja ravintola-ala hyötyy valtavasti 5G:stä.

Uusin matkapuhelinverkkotekniikka tarjoaa suurempia nopeuksia, mutta ehkä vielä merkittävämpää hotelli- ja ravintola-alalle on se, että sillä on 100 kertaa suurempi kapasiteetti kuin 4G:llä. Lisäksi 5G-verkoissa on alhainen viive, ja kaikki nämä ominaisuudet parantavat suorituskykyä.

Muut toimialat, kuten iGaming, hyödyntävät jo 5G:tä

Jotkin toimialat tunnetaan teknologian varhaisina omaksujina. iGaming-ala perustuu verkkokokemukseen, ja paremman grafiikan ja useampien ominaisuuksien käyttöönotto käyttäjäkokemuksen parantamiseksi lisää datan kysyntää. 5G-verkot voivat vastata näihin tarpeisiin. Kolikkopelien pelaaminen Mr Greenissä uudessa 5G-verkossa johtaa korkeampaan näytönpäivitysnopeuteen, ja peleissä voidaan käyttää monimutkaisempaa sisältöä ilman huolta viiveestä mobiililaitteilla. Alhainen viive mahdollistaa sen, että verkkosivuston vasteaika on välitön, ja suurempi nopeus parantaa myös käyttäjien kokemusta.

Hyödyt hotelli- ja ravintola-alalle

Oletko koskaan käynyt suositussa merenrantakohteessa ja käyttänyt matkapuhelinverkkoa videoiden suoratoistoon rannalla? Valitettavasti joillakin syrjäisillä lomakohteilla tai suosituilla lomakohteilla on huono verkon kattavuus. Vaikka heillä olisi erinomainen 4G-infrastruktuuri, verkon kapasiteetti ja arkkitehtuuri eivät pysty tarjoamaan tyydyttävää kokemusta, kun yhdellä alueella on paljon käyttäjiä.

Haluaisimme uskoa, että voit jättää älypuhelimet ja kannettavat tietokoneet pois lomalla. Silti käytät todennäköisesti paljon sosiaalista mediaa, Youtubea ja suoratoistopalveluja, joten erinomainen infrastruktuuri on matkakohteille ratkaisevan tärkeää.

Mitä hotellit voivat tehdä?

Hotelli- ja ravintola-alalla keskeistä on vieraiden mukavuus. Räätälöityjen 5G-ratkaisujen käyttöönotto voi parantaa hotelliketjujen vieraskokemusta monin tavoin. Hotelli- ja ravintola-alan palveluntarjoajat voivat luoda ainutlaatuisia huone- ja tilapalveluja. 5G voi esimerkiksi mahdollistaa kehittyneen älykkään huonetekniikan, kuten huoneen lämpötilan, valojen ja sävyjen säätämisen sekä mobiililaitteiden heijastuksen saumattomammin televisioruutuihin.

Voit hallita kaikkia näitä mukavuuksia hotellin mobiilisovelluksella. Esimerkiksi ääniavustajat voisivat varata erilaisia palvelutoimintoja hotellissa, ja 5G tarjoaa riittävästi suorituskykyä lisätyn todellisuuden kokemuksiin. Lisäksi parempi nopeus ja alhaisempi viive voivat auttaa kehittyneitä teknologiahotelleja erilaisissa simulaattorikokemuksissa, screencast-streaming-palveluissa ja muissa käyttösovelluksissa.

Henkilökohtaistaminen on toinen mahdollinen hyöty, jota voit parantaa 5G:n avulla. Hotelli- ja ravintola-alalla taistellaan jokaisesta asiakkaasta, ja jos pystyt tarjoamaan asiakkaalle henkilökohtaisen kokemuksen, voit luoda merkittävän etulyöntiaseman kilpailijoihin nähden. Uusien tekniikoiden, kuten tekoälyn ja koneoppimisen, käyttöönotto voi antaa reaaliaikaisen suosituksen jokaiselle vieraalle.

Paremmin toimiva viihde

Lisätty todellisuus (AR) on digitaalisen tason asettamista reaalimaailmaan. Lisätty todellisuus esimerkiksi muuttaa museoalaa. Voit asettaa dinosauruksen digitaalisen avatarin fossiilijäänteiden viereen, jotta vierailija saa paremman kokemuksen ja selkeämmän kuvan. Hotelli- ja ravintola-ala voi käyttää AR:ää varausvaiheessa esittelemään, mitä se voi tarjota potentiaaliselle vieraalle, ja puolestaan paikan päällä luomaan paremman vierailukokemuksen. Henkilökohtaisten suositusten lisäksi AR-tekniikka voi mahdollistaa polunmäärityksen suuressa kompleksissa tai lukuisissa muissa sovelluksissa.

Vieraat tulevat matkakohteen tarjoamien palveluiden vuoksi, mutta monet haluavat silti viihdytysvaihtoehtoja. Lisäksi 5G-verkkojen alhainen viive soveltuu saumattomaan suoratoistokokemukseen ja pelaamiseen ilman viivettä.

Tapahtuma-ala ja muut toteutukset

Suuri osa hotelli- ja ravintola-alasta on tapahtumien, kuten kongressien ja kokousten, järjestämistä. Suurten väkijoukkojen tuominen konferenssiin voi haastaa hotellin 4G- tai Wi-Fi-verkot. 5G:n avulla saat kuitenkin huippunopeuden kaikille vieraille. 5G-verkkojen suuremmalla kapasiteetilla on tässä skenaariossa ratkaiseva merkitys. Nopeus ei heikkene, ja 5G:hen mahtuu paljon enemmän asiakaslaitteita solmua kohden.

5G on myös erinomainen myyntivaltti. Aikoinaan mainostettiin ilmaista Wi-Fi:ä, mutta nyt se voi muuttua 5G:ksi. Mainostamalla hotelliasi 5G:tä tarjoavaksi, voit houkutella teknisesti valveutuneita vieraita, jotka haluavat pysyä täydellisesti yhteydessä myös lomalla. Luotettavuus on yksi 5G:n merkittävimmistä eduista ja vierailijat tietävät, että 5G-verkon ”tukkiminen” on paljon vaikeampaa kuin 4G:n.

Liikenne on toinen ala, jolla 5G voi parantaa palveluja. Uudella teknologialla on merkittävä rooli autonomisissa ajoneuvoissa. Voit esimerkiksi luoda vieraillesi paremman kuljetuspalvelun ja toteuttaa autonomisia palveluita lomakohteen ympärillä tai kuljetussolmukohtiin, kuten lentokentille tai juna-asemille.

Yleispätevät parannukset

Vaikka 4G-nopeus riittää edelleen Netflixin, YouTuben tai Deezerin suoratoistoon, 5G:hen siirtyminen mahdollistaa kaikkien näiden palvelujen laadun parantamisen. Hotelli- ja ravintola-ala voi hyödyntää kaikkia 5G:n etuja. Verkon suurempi kapasiteetti on ratkaisevan tärkeää ruuhkaisille kohteille, kokouskeskuksille ja festivaaleille. Signaalin katoaminen tai huonot yhteydet ovat historiaa.

Alhainen viive tarkoittaa, että kaikki viestintä on välitöntä, mikä johtaa AR-teknologiaan tai autonomisten ajoneuvojen kehittämiseen lomakohteissa tai matkakohteissa. Suuremmat nopeudet tarkoittavat, että vieraasi saavat samanlaisen kokemuksen kuin optisessa internetissä, eivätkä heidän viihdevaihtoehtonsa kärsi heikkolaatuisista datayhteyksistä.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.