Mistä varma laina?

Joskus elämässä tulee eteen yllättäviä tilanteita, jotka koettelevat säästöpossun rajoja. Kun auto piiputtaa, kodinkone hajoaa tai purukalusto kaipaa järeämpää hoitoa, on liian myöhäistä alkaa kerryttämään puskurirahastoa. Tällöin mielessä päällimmäisenä on kysymys: mistä varma laina.

Etenkin kun rahantarve yllättää akuutisti, on hyvä tietää että lainaa voi saada nopeasti kun haet sitä netissä. Markkinoilla on nimittäin useita pankkeja, jotka ovat erikoistuneet vakuudettomiin kulutusluottoihin, joiden käyttötarkoituksesta päätät itse.

Kuka voi saada lainaa ilman vakuutta?

Vakuudettomat lainat eroavat asunto- ja autolainoista siten, että niiden käyttötarkoitusta ei ole sidottu tiettyyn asiaan. Voit siis käyttää lainan haluamaasi tarkoitukseen, olipa se auton korjaaminen, perheen lomamatka, pintaremontti tai mikä tahansa muu tarkoitus.

Koska lainalle ei vaadita vakuutta eli panttia, kiinnittävät kaikki lainoja myöntävät pankit ja rahoitusyhtiöt huomiota hakijan taloudelliseen tilanteeseen ja etenkin tulojen säännöllisyyteen. Vaikka kyseessä olisi laina, jonka voi saada tarvittaessa tilille vaikka saman päivän aikana, on tärkeää tietää että pankit tekevät aina luottoarvioinnin. Vaikka tämä on monessa tapauksessa automaattinen prosessi, tarkistetaan tiedot huolellisesti.

Lainan saamisen ehdot vaihtelevat pankkien välillä, mutta pääsääntöisesti kaikki edellyttävät seuraavia asioita:

 • Ei maksuhäiriöitä. Puhtaat luottotiedot ovat ehdoton vaatimus kaikkien vakuudettomien luottojen kohdalla. Olipa sinulla yksi tai 20 maksuhäiriötä, hakemuksesi hylätään automaattisesti.
 • Vakituiset tulot. Sinulla on oltava joko palkka- tai yritystuloja, jotka lisäksi ylittävät tietyt kriteerit sen suhteen, että tulot riittävät kattamaan elämisen kustannukset perhetilanteeseesi suhteutettuna.
 • Ikä. Mikään pankki ei myönnä lainoja alle 18-vuotiaille, mutta todellisuudessa moni vaatii tätäkin korkeampaa ikärajaa. Ikäraja vaihtelee pankkien välillä.
 • Kohtuullinen määrä velkaa. Käytännössä kaikki vakuudettomia lainoja myöntävät pankit tarkistavat myös tiedot kulutusluottorekisteristä, missä näkyy sinulla jo olevien vakuudettomien luottojen ja osamaksusopimusten määrä, kuukausittaiset kustannukset ja myös jos maksut näiden kohdalla ovat jo kovasti myöhässä.
 • Vakituinen osoite Suomessa. Jos sinulla on vakituinen osoite ulkomailla, lainan saaminen on lähestulkoon mahdotonta. Lainan myöntäminen edellyttää myös jonkin pituista luottotietohistoriaa, minkä vuoksi moni pankki edellyttää että sinulla on ollut vakituinen osoite Suomessa jo esimerkiksi 2-3 vuotta. Ennen tätä esimerkiksi tulojen vakituisuus voi olla vaikea todistaa verotuksen kautta.
 • Pankkitunnukset. Pankit edellyttävät, että varmistat henkilöllisyytesi pankkitunnuksilla, joiden avulla myös lainasopimus allekirjoitetaan. On tärkeää, että pankkitunnukset ovat henkilökohtaiset, eikä lainattu esimerkiksi puolisolta.

Jos haluat kasvattaa mahdollisuuksiasi saada laina, kannattaa aina käyttää yhteishakijaa. Tämä on esimerkiksi puoliso tai perheenjäsen. Yhteishakija tarkoittaa, että haette lainaa yhdessä, eli hakemuksessa on ilmoitettava myös yhteishakijan tiedot, ja myös yhteishakijan on allekirjoitettava lainasopimus.


Helpota lainan saamista käyttämällä vertailupalvelua

Kuten yllä mainitsimme, eri pankeilla on melko vaihtelevia käytäntöjä sen suhteen kenelle ne lainaa myöntävät. Sen sijaan, että käyttäisit aikaasi eri pankkien verkkosivujen lukemiseen ja vaatimusten ymmärtämiseen, kannattaa lainaa hakea vertailupalvelun avulla.

Rahoitu on suomalainen palvelu, joka tekee yhteistyötä yli 20 pankin ja rahoitusyhtiön avulla, ja helpottaa lainan hakemista huomattavasti:

 • Helppo netissä täytettävä hakemus.
 • Lainahakemuksesi lähetetään usealle pankille yhdellä klikkauksella, eikä sinun siis tarvitse käyttää aikaa usean hakemuksen täyttämiseen.
 • Saat vastauksen hakemukseesi heti.
 • Voit vertailla saamiasi lainatarjouksia.
 • Palvelun käyttäminen ei velvoita sinua mihinkään, eikä maksa mitään.
 • Sitoudut lainatarjoukseen vasta kun allekirjoitat lainasopimuksen.
 • Jos tavoitteenasi on yhdistää lainat, voit myös hakea yhdistelylainaa Rahoitun hakemuksella.

Lisäksi moni Rahoitun yhteistyöpankki maksaa rahat tilille saman päivän aikana, joten kilpailuta lainat nyt ja kasvatat mahdollisuuksiasi saada rahat nopeasti tilille.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.