Vinkkejä lomamatkan kuvaamiseen kännykällä

Toisin kuin usein luullaan, lomamatkalle ei tarvitse ottaa mukaan kallista järjestelmäkameraa. Lomamuistojen tallentaminen onnistuu varsin kätevästi ilmankin kallista järjestelmäkameraa. Nykyajan älypuhelimet ovat varsin edistyksellisiä ja huolellisesti suunniteltuja. Tämä tarkoittaa, että kamerakännyköillä saa otettua ammatitasoisia ja teräviä kuvia. Tässä muutamia vinkkejä onnistuneiden lomaotosten ottamiseen ja lomamuistojesi säilömiseen.

Ota tilanteesta monta kuvaa

Toisin kuin filmikameroilla, digikameroilla voi ottaa paljon kuvia. Kuvien kanssa tarvitse säästellä. Sinun ei myöskään tarvitse kehittää filmejä ja kehittää kuvia nähdäksesi tulokset. Tulokset on nähtävissä välittömästi, ja voit heti valita kuvajonon joukosta silmääsi eniten miellyttävät kuvat. Tämä tarkoittaa myös, että voit tallentaa useita kuvia vaikkapa liikkuvasta kohteesta ja valita kuvan, joka on terävin.

Älä käytä zoomia

Digitaalinen zoomaus vähentää kuvan tarkkuutta ja jos tähtäimessäsi on terävä kuva, zoomin välttäminen on suositeltavaa. Optiset zoomaukset eivät vaikuta kuvan laatuun, ja ne ovat yleistymässä älypuhelimissa. Jos puhelimessasi on ainoastaan digitaalinen zoomaus, siirry lähemmäksi kuvauksen kohdetta parantaaksesi kuvan laatua, ja pysy kaukana zoomista.

Käy älypuhelimesi säädökset

Älypuhelimissa on nykyään varsin laaja skaalaja erilaisia säädöksiä. Aloita ottamalla selville, millaisia ässiä puhelimellasi on hihassaan. Analysoi kameran automaattitila ja katso, miten se tarkentaa ja valottaa esimerkiksi valot. Tarkennus tapahtuu yleensä koskettamalla näytön keskiosaa. Onko kamerapuhelimessa manuaaliset asetukset? Jos on, tutustu niihin. Manuaaliset asetukset tuovat luovia vapauksia kuvien ottoon. Joissakin kameroissa on mahdollisuus käyttää manuaalisia asetuksia, kuten valkotasapaino ja suljinnopeus. Nämä voivat auttaa sinua ottamaan entistä parempia valokuvia – edellyttäen tietenkin, että hallitset niiden käytön.

Valokuvaa ulkona ja käytä luonnonvaloa mahdollisuuksien mukaan

Hyvin harvat älypuhelimet voivat tuottaa erinomaisia ​​kuvia sisätiloissa pienien antureidensa ansiosta. Tämä tarkoittaa, että onnistuneiden kuvien takaamiseksi sinun olisi kannattavaa ottaa valokuvia ulkona. Valaistuksella on suuri vaikutus kuvan tunnelmaan ja luonnon valon käyttäminen auttaa luomaan kuvia, joissa on hyvä tunnelma.

Käytä muokkaustyökaluja

Voit käyttää muokkaustyökaluja helposti joko sisäänrakennetussa kamerapuhelimissa tai käyttämällä edistyneempiä puhelinsovelluksia, kuten Adobe Lightroom tai Photoshop. Erilaisten sovellusten avulla voit rajata ja korjata valokuviasi muutamissa sekunneissa.

Aseta puhelin tasaiselle alustalle himmeässä valaistuksessa

Kuvaaminen himmeässä valaistuksessa on haasteellista jopa kalliilla järjestelmäkameralla. Mitä tasaisempi alusta, sen parempi. Esimerkiksi tunnelmallisessa ravintolassa, konsertissa, tai baarissa otetut kuvat onnistuvat, kun asetat kännykkäsi vaikkapa tukevaa vesilasia vasten nojaamaan.

Pimeässä kuvaaminen nostaa myös ISO-tasoa, mikä voi saada aikaan rakeisuutta. Kuvien rakeisuuden vähentämiseksi aseta puhelimesi tasaiselle alustalle, kuten seinälle ja pöydälle.

Toivottavasti pääset neuvojemme avulla alkuun kuvien ottamisen kanssa ja saat onnistuneita kuvia! Älypuhelimet eivät suinkaan ole ilmaisia – etenkään, jos niissä on edistyksellinen kamera.

Kaipaatko lisävaroja matkalle tai uuden älypuhelimen ostoon? Siinä tapauksessa kryptovaluuttaan sijoittaminen voi olla varsin hyvä vaihtoehto.  Kryptosijoittaminen onnistuu kotisohvalta käsin vaikkapa samalla, kun katsot televisiota.

Bittirahoihin sijoittaminen on myös jännittävää: bittirahojen kurssit muuttuvat päivittäin mikä tarkoittaa, että sinun olisi tehtävä osto- ja myyntipäätöksiä nopeasti. Muista kuitenkin, että sinun ei koskaan tulisi sijoittaa enemää kuin sinulla on varaa hävitä, silla sijoittamiseen liittyy aina riski. Hauskoja ja onnistuneita valokuvaamishetkiä!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.