Varaslähtö kesään – TUI listaa 5 hyvää syytä matkustaa keväällä

Miellyttävämpi ilmasto, alhaisempi hintataso ja luonnon puhkeaminen kukkaan – siinä vain muutamia syitä miksi keväällä on järkevää suunnata lomalle etelään. TUI listasi syitä miksi keväinen lomailu on kasvattanut suosiotaan.

Lempeää lämpöä
Keväisin monissa kohteissa ilmasto on miellyttävämpää kuin keskikesän paahtavassa auringossa. Esimerkiksi Kreikan kohteissa lämpötila kipuaa toukokuussa jo 24 asteen tuntumaan ja aurinko lämmittää mukavasti. TUIn lämpötilaoppaasta näet kätevästi eri lomakohteiden sään huhtikuussa ja toukokuussa

Luonto on kauneimmillaan
Kun Suomessa kevät etenee hitaasti ja kotipihan kukkapenkit ovat vielä jäässä, monien lomakohteiden puutarhoissa ja puistoissa pääsee ihastelemaan jo tuoretta kukkaloistoa. Esimerkiksi Kreetan kasvititeellinen puutarha on keväisin kauneimmillaan, kun kirsikkapuut kukkivat.

Vältä ruuhkat
Keväisin, kun koulujen lomat eivät ole vielä alkaneet, kohteissa on väljempää. Nähtävyyksiin ei ole jonoja, suosikkiravintoloista saa helpommin pöydän ja aurinkotuoleistakin on varaa valita rannoilla ja uima-altailla. 

Alhaisempi hintataso
Lomailu sesonkiaikojen ulkopuolella on luonnollisesti myös edullisempaa. Huhti- ja toukokuussa lomamatkan voi löytää selvästi edullisemmin kuin kesäkuukausina. Ehkä matkabudjettiin mahtuu tällöin myös all inclusive, korotettu huoneluokka tai vaikkapa ylellinen swim up -huone.

Kuva: TUI Sensatori Atlantica Dreams Resort & Spa, Rodos

Pääsiäisen kaupunkilomat
Pääsiäisen vapaapäivät mahdollistavat monelle pidennetyn viikonlopun. Silloin kannattaakin suunnata lyhyellä lennolla johonkin Euroopan kaupunkikohteista. Esimerkiksi Roomassa, Prahassa ja Berliinissä järjestetään kivoja pääsiäismarkkinoita – ja aurinkokin lämmittää huhtikuussa jo mukavasti. 

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.