Mitä tekemistä sadepäivälle lomalla

Rodos ja Rodoksen kaupunki ovat hyvä ja turvallinen matkakohde. Turvalliseksi sen tekee sekä kreikkalaisten ystävällisyys, mutta myös yleensä hyvä sää. Joskus kuitenkin lomaviikko voi osua sateiselle viikolle ja on hyvä olla jotakin tekemistä matkalla ja tässä muutama vinkki aikuisten sadepäivän viettoon.

Älypuhelin ja pelit

Unibet pelit ovat yksivaihtoehto ainakin niille aikuisille, jotka tykkäävät pelata rahapelejä. Unibetin listoilta nimittäin löytyy melkoinen valikoima niin ajanvietteeksi automaatti- ja kasinopelejä ja mietintää vaativia urheiluvedonlyönnin kohteita. Pelien parissa voi viettää pidemmänkin aikaa, vaikka vain pelaillen pelien maksuttomia leikkirahaversioita, ei aina ole pakko rahalla pelata.

Älypuhelimelle voi jo valmiiksi kotona lähtiessä ladata parikin peliä, joita sitten voi pelata lomakohteessa. Joskus nimittäin langattomat verkkoyhteydet voivat olla kyllä riittäviä pelailuun, mutta varsinaisten isompien pelien latailuun eivät kapeat lomaverkot välttämättä riitä, joten vinkkinä: asenna sovellukset puhelimeesi ennen lähtöä, silloin varmasti säästyt turhalta päänvaivalta latauksien hitauden suhteen.

Kuva, joka sisältää kohteen näyttökuva

Kuvaus luotu automaattisesti

Vanhat kunnon pelikortit

Pettämätön matkaseuralainen on pakka pelikortteja. Vaikka ne unohtuisivat matkasta, käytännössä jokaisessa matkakohteessa on ostettavissa nimenomaan sen kohteen valokuvilla varustettuja pelikortteja. Vaikka itse pelikortit eivät olisi mitenkään korkealaatuisia, kyllä niillä aina muutaman sadepäivän pelihetken voi pelailla.

Pelikorteissa on vain se huono puoli, että pelaajien pitäisi osata ainakin paria eri peliä, ja jos et koskaan ole pelannut korttipelejä, voi pelkän pakan ostaminen olla enemmänkin kiusaamista, kuin ajanvietettä. Kannattaa siis harkita jo kotona parin eri pelin opettelua. Esimerkiksi erilaiset tikkityyppiset pelit ovat varsin helppoja opetella ja ainahan voi ostaa, vaikka kaksi pakkaa ja kilpailla, kumpi pääsee pidemmälle pasianssissa, eli kummalle jää vähemmän kortteja käteen vai saako jompikumpi oikeasti pelin jopa läpi. Helpot pasianssit ovat nopeita oppia ja ne ovat hyvää ajanvietettä niin matkalla, mökillä kuin kotonakin – ei aina tarvitse laittaa sitä tietokonetta tai televisiota päälle. Tilastojenkin valossa pasianssi on yhä vieläkin suosittu yksinpelinä, verkossakin.

Kirja tai äänikirja

Itselläni on matkalla mukana aina myös kirja, jota luen niin lentokoneessa kuin myös sadepäivinä matkakohteessa. Kirja mahdollistaa ajanvieton itselle mieluisassa aiheessa, vaikka aurinkoa ottamassa, jos vain siltä tuntuu ja nykyiset äänikirjat antavat mahdollisuuden oikeasti vain nauttia siitä auringonotosta tai sateisena päivänä sohvalla tai sängyssä löhöilystä kuulokkeet korvilla.

Äänikirjoja kuunnellaan kaikissa ikäryhmissä ja kaikkiaan noin 26% kaikista suomalaisista on ladannut äänikirjan tai kuuntelee podcastea. Podcastit ovat enemmän 15-34 vuotiaiden juttu ja äänikirjat ovat kaikista suosituimpia 25-34 vuotiaiden piirissä, jossa äänikirjoja kuunnellaan myös treenatessa ja lenkillä. Kaiken kaikkiaan 76% 16-89 vuotiaista suomalaisista on käyttänyt internetin medioiden verkkolehtiä tai televisioyhtiöiden uutissivuja ja lukenut näiden uutisia. Suoratoistopalveluita ovat sitten käyttäneet 70% ja näitä käytetään myös lomilla.

Suoratoisto

Mikäs sen parempaa sateisena päivänä, kun katsella omalta padiltaan, tai älypuhelimeltaan suosikki sarjaa, vaikka siellä hotellihuoneella. Jotkin suoratoisto tai televisiokanavien nettisivustot eivät suostu toimimaan lomakohteessa. Tällöin avuksi tulevat erilaiset VPN-ohjelmistot kuten F-Securen Freedome, joka mahdollistaa yhteyden piilottamisen siten, että suoratoisto luulee, että ole yhä Suomessa, ja voit katsella omia ohjelmiasi, missä sitten oletkaan.

Tärkeintä lomalla on kuitenkin se ennakointi. Eli siinä vaiheessa, kun olet lähdössä matkalle ja pakkaat laukkuasi, kannattaa miettiä myös niitä hetkiä, kun aurinko ei paista tai sataa vettä. Miten ajattelit saada aikasi vietettyä sellaisina hetkinä. Oletko matkaamassa yksin tai porukalla, ja pidätkö pelaamisesta, lukemisesta tai television katselemisesta. Ei se haittaa, vaikka koko Rodoksen loma olisi pelkkää auringonpaistetta, ei se korttipakka vie paljon tilaa eikä paina, ja se VPN ohjelmisto voi tulla muutenkin hyötykäyttöön samoin kuin ne älypuhelimen tai padin ladatut pelit ja muut sovellukset.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.