Rodos – Välimeren yksi saarikohteista

Rodos on Välimeren itäosassa sijaitseva saari, joka kuuluu Kreikan saaristoon. Saari on suosittu matkailukohde, joka tarjoaa upeita hiekkarantoja, kristallinkirkasta vettä, upeita nähtävyyksiä ja vilkasta yöelämää. Välimeri tarjoaakin näitä saarikohteita vaikka kuinka paljon tutkittavaksi.

Rodos on myös historiallinen kohde, sillä se oli tärkeä kaupankäynnin keskus jo antiikin aikana. Saaren tärkein nähtävyys onkin UNESCO:n maailmanperintöluetteloon kuuluva Rodoksen kaupunki, joka tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua historiallisiin linnoituksiin, keskiaikaisiin kujoihin ja kauniisiin kirkkoihin.

Rodos on myös hyvä kohde aktiivimatkailijoille, sillä saarella voi harrastaa muun muassa sukellusta, purjehdusta, kiipeilyä ja pyöräilyä. Saaren upeat maisemat ja mielenkiintoinen kulttuuri tarjoavat myös loistavan ympäristön rentoutumiseen ja uusiin kokemuksiin.

Välimeren TOP10 saarikohteet

  1. Santorini, Kreikka
  2. Mallorca, Espanja
  3. Sardinia, Italia
  4. Mykonos, Kreikka
  5. Zakynthos, Kreikka
  6. Kefalonia, Kreikka
  7. Korfu, Kreikka
  8. Kroatian rannikko ja saaret
  9. Madeira, Portugali
  10. Kypros.

Kefalonia

Kefalonia on Kreikan suurin saari Ioniassa meressä. Saari on suosittu matkakohde upeiden rantojensa, turkoosin merensä ja vehreän luontonsa ansiosta. Kefalonia tunnetaan myös herkullisesta ruoastaan ja viineistään sekä historiallisista nähtävyyksistään, kuten linnoituksista ja luolista.

Saarella on useita kauniita rantoja, kuten Myrtos Beach, joka on yksi Kreikan tunnetuimmista rannoista ja on monesti valittu maailman kauneimpien rantojen joukkoon. Saarella on myös monia pieniä kyläyhteisöjä, joissa voi kokea perinteistä kreikkalaista tunnelmaa.

Kefaloniassa on paljon tekemistä ja nähtävää, kuten retkiä historiallisiin kohteisiin ja luonnonnähtävyyksiin. Saarella voi myös harrastaa erilaisia vesiurheilulajeja, kuten snorklausta ja sukellusta, tai nauttia rauhallisesta auringonpalvonnasta.

Kefalonia on helppo saavuttaa lentämällä suoraan saaren pääkaupunkiin Argostoliin tai lentämällä Ateenaan ja jatkamalla sieltä lautalla tai sisäisellä lennolla. Saarella on myös hyvä julkinen liikenneverkosto, joten liikkuminen paikasta toiseen on helppoa.

Korfu

Korfu on kreikkalainen saari, joka sijaitsee Joonianmerellä ja on osa Jooniansaarten saariryhmää. Se on yksi Kreikan suosituimmista turistikohteista, joka tunnetaan kauniista rannoistaan, kristallinkirkkaasta vedestä ja vehreästä luonnostaan. Korfun pääkaupunki on myös nimeltään Korfu, ja siellä on paljon nähtävyyksiä, kuten Venetsialainen linnoitus, Vanha kaupunki ja Achilleionin palatsi. Saarella on myös monia perinteisiä kyliä, joissa voi kokea kreikkalaista kulttuuria ja tunnelmaa.

Zakynthos

Zakynthos on kreikkalainen saari Välimerellä, joka sijaitsee Joonianmerellä läntisessä Kreikassa. Saaren pinta-ala on noin 405 neliökilometriä ja se on yksi suosituimmista turistikohteista Kreikassa. Saari on kuuluisa upeista rannoistaan, kirkkaasta vedestään ja kauniista maisemistaan. Siellä on myös useita mielenkiintoisia nähtävyyksiä, kuten Blue Caves, joka on luonnon muovaama luolasto kristallinkirkkaassa vedessä, sekä laaja valkohiekkainen Navagion ranta. Zakynthoksella on myös vilkas yöelämä ja lukuisia ravintoloita, baareja ja kauppoja, jotka houkuttelevat matkailijoita ympäri maailmaa.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.