Tee lentosuunnitelma huolella – kampanjasta apua erityisesti ulkomailla lennettäessä

Ilmatila on Euroopassa monimuotoista ja tarvittavan tiedon löytäminen turvalliseen lentämiseen on toisinaan haastavaa kokeneellekin lentäjälle. EASA ja Euroopan kansalliset ilmailuviranomaiset – Trafi mukaan luettuna – ovat aloittaneet yhteisen kampanjan turvallisen lentämisen edistämiseksi. Kampanjan tarkoituksena on kertoa erityisesti ulkomaalaisille lentäjille, miten lentosuunnitelma tehdään kussakin maassa, ja ohjata lentäjät oikean tiedon lähteille.

Ilmatilaloukkausten määrä kasvanut Euroopassa – Suomessa ennallaan

Eurooppalaisen kampanjan yhtenä syynä on, että yleis- ja harrasteilmailun tekemien ilmatilaloukkausten määrä on EASAn mukaan kasvanut selvästi viime vuosina Euroopassa. Yleisimmin ilmatilaloukkaus tapahtuu, kun lennetään ilman lennonjohtoselvitystä valvottuun ilmatilaan. Se voi kuitenkin yhtä lailla tapahtua, jos lennetään ilman lupaa rajoitus- tai kieltoalueelle tai sotilasharjoitusalueelle.

Suomessa ilmatilaloukkausten määrä on tasoittunut noin 100 loukkaukseen vuodessa muutaman vuoden laskun jälkeen.

Tervetuloa lentämään Suomessa!

Trafin kampanjaan tuottaman videon ensisijaisena kohderyhmänä ovat ulkomaalaiset ilmailijat, jotka harkitsevat lentämistä Suomeen. Toissijaisena kohderyhmänä ovat kotimaiset yleis- ja harrasteilmailijat sekä ulkomaiset ilmailun harrastajat, joiden Suomi-kuva matkailumaana kaipaa päivittämistä. Video tehtiin yhdessä harrastajien ja ANS Finlandin kanssa.

” Videon tavoitteena on, että vaikka katsoja ei välttämättä olisikaan ensisijaisesti hakemassa valistusta, hän saisi sen katsoessaan mielenkiintoista tietoa. Euroopan laajuinen kampanja antoi myös hyvän tilaisuuden markkinoida Suomen laajemminkin – kaunis kesäinen saaristo ja vesilentäminen vastapainona mielikuvalle jääkarhuista vaeltamassa Helsingin kaduilla,” toteaa erityisasiantuntija Jani Hottola Trafista.

”Ensiviikolla Suomen video on esillä Euroopan suurimmilla yleisilmailun messuilla Saksan Friedrichshafenissa, jossa sillä on suuri rooli EASAn osastolla.”

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.